Goodrise helpt Leiden University Green Office bij onderzoek naar duurzamer hoger onderwijs

Goodrise helpt Leiden University Green Office bij onderzoek naar duurzamer hoger onderwijs

Studenten van de Universiteit Leiden zien graag dat hun studie meer aandacht besteedt aan duurzaamheid. Dat blijkt uit een representatieve enquête onder meer dan 550 studenten van de Universiteit Leiden, uitgevoerd door de duurzaamheidsafdeling Leiden University Green Office (LUGO) in samenwerking met Goodrise. Meer dan driekwart van de ondervraagde studenten vindt dat hun universiteit een actievere rol moet spelen in het bevorderen van duurzaamheid.

Het LUGO had het initiatief voor de enquête genomen om bestuursorganen en de medezeggenschap van de Universiteit Leiden beter te kunnen ondersteunen bij het verduurzamen van het onderwijsaanbod. De afdeling is bijvoorbeeld betrokken bij het opstellen van het nieuwe universitaire instellingsplan en de duurzaamheidsvisie. Daarnaast is het een sparpartner voor leden van opleidingscommissies en faculteitsraden die enthousiast zijn over duurzaamheid.

De resultaten van de enquête zijn, opgesplitst naar faculteit en opleiding, te vinden op de website van het Leiden University Green Office (Engelstalig).

Goodrise is duurzaam advies- en trainingsbureau. Het helpt organisaties om zich effectiever in te zetten voor een duurzamere en eerlijkere wereld. Als u wil weten wat Goodrise voor uw organisatie kan betekenen, kijk dan op goodrise.nl of neem contact op.

nl_NLNederlands